Προμηθεύς Πυρφόρος

Δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου "Προμηθεύς Πυρφόρος" με έδρα την Θεσσαλονίκη

28 Νοεμβρίου: Ο Τρύφων Ολύμπιος στην Θεσσαλονίκη

Ημέρα Κρονία (“Σάββατο”) 28/11/09

Θέμα: “Ιδέες και Προτάσεις για Ελληνική Αναγέννηση”.

Ομιλητής: Τρύφων Ολύμπιος

Αίθουσα Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Τσιμισκή 103, Διαγώνιος, ώρα 17:00

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος “Προμηθεύς Πυρφόρος”


Ο Τρύφων  Ολύμπιος θ’ αναφερθεί στον ιδεολογικό άξονα που προτάσσει για την ανάπτυξη του ελληνοπρεπούς ρεύματος, ώστε αυτό ν’ αποκτήσει πλέον χαρακτηριστικά κοινωνικού και πολιτικού κινήματος αποκτώντας τη δική του αυτόνομη επαναστατική κοσμοθεωρία, με πανανθρώπινο ενδιαφέρον και ελληνική χροιά.

..

Η κοσμοθεωρία που προτείνει ο Τρύφων Ολύμπιος προωθεί μια προηγμένη Πολιτεία της Γνώσεως, η οποία θα διαπερνάται από τις ελληνικές ανθρωπιστικές αξίες όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική παιδεία – φιλοσοφία.

..

Παράλληλα, θ’ αναφερθεί στις αρχές της ευρέως φάσματος ιδεολογικής και πολιτικής κίνησης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΙ’ ΑΡΕΤΗΣ (Π.ΕΛ.Α). Η Π.ΕΛ.Α., ως φορέας της νέας κοσμοθεωρίας και προσδοκώντας στην πλατιά εκπροσώπησή της πανελλαδικά με χαλαρούς δεσμούς απ’ όλες τις συνιστώσες του ελληνοπρεπούς ρεύματος, αποσκοπεί ν’ αποτελέσει τη μήτρα διαρκούς γενέσεως της νέας πολιτικής ιδεολογίας και τον αγωγό προώθησής της μέσα στην ελληνική κοινωνία.

..

Ο Τρύφων Ολύμπιος, δημιουργός της κορυφαίας εκδήλωσης της ελληνικής κοσμοθεάσεως, των ετησίων εορτών  των Προμηθείων στις υπώρειες του Ολύμπου, υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Έχει εκδώσει τα εξής βιβλία: «Ποίμνιο ή Έλληνας;» εκδ. Ελληνική Αγωγή 1998, «Μέλλον – Ελληνισμός ή Όλεθρος» εκδ. Φιλοσοφική Σχολή Ολύμπου 2002, «Τα τίμια θαυματουργά Κάκαλα» εκδ. Δαδούχος 2003, «Ιδέες και Προτάσεις για Ελληνική Αναγέννηση» εκδ. Τάδε Έφη 2009.

..

Το άρτι εκδοθέν βιβλίο «Ιδέες και Προτάσεις για Ελληνική Αναγέννηση» του Τρύφωνα Ολύμπιου, στο οποίο αναπτύσσεται διεξοδικά μέσα σε 200 σελίδες η προτεινόμενη κοσμοθεωρία του ελληνικού κινήματος, τιμάται 10 €. Θα βρίσκεται στην προθήκη της αίθουσας την ημέρα της εκδήλωσης.
Ταχυδρομ. παραγγελία του βιβλίου με αντικαταβολή: τηλ. 6944 104580.

………………………………………

Δείτε σχετικά: Οι ιδεολογικές αρχές του Ελληνικού Κινήματος! Μια επαναστατική συνεισφορά του Τρύφωνα Ολύμπιου

“ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΙ’ ΑΡΕΤΗΣ” (Π.ΕΛ.Α) – Καταστατικός Χάρτης

22 Νοεμβρίου, 2009 - Posted by | Χωρίς κατηγορία

5 Σχόλια »

  1. Kαλησπέρα,
    Τό βιβλίο τού Τρύφωνα Ολύμπιου «Ποίμνιο ή Ελληνας» τό έχω διαβάσει 68 φορές.
    Απλώς εδώ θέλω νά επαναλάβω τό ήδη χιλιοειπωθέν ότι :
    1ον. Ο Τρύφων Ολύμπιος είναι τό πλέον ενδεδειγμένο άτομο νά ηγηθή τού Νέου Κινήματος πού προτάσει. Οταν όλοι οί άλλοι χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα, αυτός (καί μόνον) μέ τό θάρρος τής γνώμης του, χρησιμοποιούσε τό Ονομά του.
    2ον. Η πολυπόθητη σύμπνοια είς τό κίνημα (μία ιδέα, μία γραμμή, μία οργάνωση)δέν έχει εισέτι πραγματοποιηθεί κάθ’ότι όλοι είναι επιρρεπείς είς τήν αρχομανίαν. Ετσι σήμερα έχουμε …500 συλλόγους καί 500 αρχηγούς! Καί βέβαια όλοι θέλουν νά ηγηθούν τού κινήματος! Εν τω μεταξύ ή εκκλησία (sic) τρίβει τά χέρια της! Ερρωσθε!

    Σχόλιο από Σπάθας Στέφανος | 24 Νοεμβρίου, 2009

  2. Παρόλο που η απόσταση (μένω στη Ρόδο) δεν μου επιτρέπει να παραβρεθώ εύχομαι από καρδιάς τόσο στους φίλους διοργανωτές της εκδήλωσης του «Προμηθέα Πυρφόρου», όσο και στο φίλο Τρύφωνα, «καλή επιτυχία».

    Σχόλιο από Μάριος Βερέττας | 26 Νοεμβρίου, 2009

  3. Ευχαριστήριος Επιστολή προς τον αpologitis του Ιnternet, δηλαδή την Εκκλησία της …Ρωμανίας, ΝΠΔΔ ΑΕ (sic).

    Με την παρούσα θα επιθυμούσα ενθέρμως να ευχαριστήσω υμάς για την Μεγάλη Τιμή ή οποία μού εγένετο*, άφ’ενός μέν να με συμπεριλάβετε είς τον Κατάλογον των Εθνικών και άφ’ετέρου δε να με τιμήσετε με τα Αριστεία α) Τάξεως Δ’ & β) Κατηγορίας Ψευδοϊστορικής κ.λ.π. Παραμένω λοιπόν με της άνωθεν αναφερόμενες διακρίσεις μέχρι την ημέρα πού θα μού απονεμηθεί ή Ύψιστος Επιβράβευσις με την Επισημότερη Διάκριση του Club σας και αυτή δεν είναι άλλη από τον επίσημο αφορισμό μου με μορφή διπλώματος ή περγαμηνής, το οποίο αφού τοποθετήσω εντός περιτέχνου πλαισίου μέτ’υαλοπίνακος, θα θέσω είς περίοπτον και εμφανές τοις πάσι, μέρος της οικίας μου!
    Αναμένοντας θα επιθυμούσα επίσης να διευκρινίσω ότι τά στοιχεία περί του Επισκόπου Ιοβιανού (Περιοδικό Τρίτο Μάτι Τ.103, αλληλογραφία προς Τρύφωνα Ολύμπιο σς. 70-71) δεν τά συνέλλεξα από κάποια σκοτεινή και απόκρυφη πηγή όπως διατείνεσθε αλλά από κυκλοφορούντες τουριστικούς οδηγούς, αρχαιολογικές & φιλολογικές μελέτες επωνύμων επιστημόνων καθώς και από τάς πινακίδας του ΥΠΠΟ (του υπουργείου σας δηλαδή το οποίο ορθοδοξοκρατείται!) οί οποίες είναι ανηρτημένες στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο, όπως όλες οί πινακίδες αρχαιολογικών χώρων του ΥΠΠΟ!
    Δυστυχώς, στην περίπτωσή μου, την οποία βεβαίως δεν μπορέσατε να αντικρούσετε εφόσον το « Ελλήνων Τεμένη Και Βωμούς Εξαλαπάξας» είναι γραμμένο αρχαιόθεν και χριστιανόθεν (sic) και το μόνον πού βρήκατε να σχολιάσετε είναι ότι ό Ιοβιανός δεν ήταν επίσκοπος αλλά μπατζανάκης ή σώγαμπρος του αλητήριου επισκόπου της συγκεκριμένης χρονολογήσεως! Έκαστος έφ’ώ ετάχθη!

    Διατελώ Άνευ Υπολήψεως
    Στέφανος Σπάθας
    Κέρκυρα

    * Εσείς, οί αγορασμένοι πού για λογαριασμό της εκκλησίας (sic) γράφετε, αναμένουμε κάποτε να διαβάσουμε και τά δικά σας ονόματα, έτσι απλά, για να βεβαιωθούμε ότι δεν φοράτε …φουστάνια!

    Σχόλιο από ΣΠΑΘΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (αλλιώς Χερσικράτης). | 21 Απριλίου, 2010

  4. ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
    Αγαπητε κοσμοπολιτικε συμπολιτη !
    Σε ερωτω για τρια σπουδαιοτατα ριζοσπαστικα και αδιασπαστα θεματα που αφορουν υψηστα, αμεσα και διαχρονικα την ζωην ολων μας που ειναι: Δημοκρατια, Χρημα και Νομοι!
    Οι απο ”ολους” παραδεκτες κατωτερω τεσσερεις δημοσκοπησεις λενε οτι:

    ~ Σημερα στην πραγματικοτητα το παγκοσμιοποιημενο χρημα κυβερνα εμεσα και αμεσα την παγκοσμια κοινωνια!
    ~ Σημερα σοσιαλισμος σημαινει εκλεγμενη κομματικη δικτατορια και προσωπολατρεια που χωρις αμεση δημοκρατικη νομοθετικη συμμετοχη των πολιτων καταρρεει !
    ~ Σημερα το προβλημα της δημοκρατικης διακυβερνησης ειναι παγκοσμιο και η πληροφορικη επιστημη δεν εχει αρχισει να εφαρμοζεται πληρως στην κρατικη, στην διακρατικη και στην οικουμενικη νομοθετηση!
    ~ Σημερα η εξελιξη της πληροφορικης επιστημης και των μεταφορικων συγκοινωνιων, εχει μεταβαλλει την υδρογειο σε ενα μικρο χωριο που χρειαζεται μια κοινη γλωσσα και κοινους νομους!

    Με βαση αυτες τις αληθειες, αν εισαι ξυπνια/ξυπνιος πολιτκα ιδεολογικα θελεις λοιπον να συμμφωνησουμε και να συσπειρωθουμε για να καλυτερεψουμε την ζωην ολων μας;
    Οι τρεις εννοιες Δημοκρατια, Χρημα και Νομοι δεν συζητουνται σημερα αναλογα με την τεραστια σημασια τους και θα πρεπει να αγωνιστουμε με ολους τους δυνατους τροπους για να τις επιβαλλουμε καθημερινα στο τραπεζι!
    Γιατι τα ΜΜΕ συζητουν τα θεματα που αφορουν τα κομματα και τους πολιτικους και οχι το υπερεπειγον και σπουδαιοτατο θεμα της αμεσης δημοκρατιας, της ιδιοκτησιας του χρηματος και της αμεσης νομοθεσιας και νομοκρατιας που αφορα ολους τους πολιτες;
    Το μεγαλο ερωτημα ειναι, αν το χρημα θα πρεπει να συνεχισει να κυβερνα, η αν θα πρεπει να αντικατασταθει απο οικουμενικους αμεσα δημοκρατικους νομους!
    Σημερα οι πλουσιοι κατοικοι μιας χωρας μπορουν να μεταφερουν το χρημα τους και τις επενδυσεις τους σε μιαν αλλην χωρα και ετσι να δημιουργουν ανεξελενχτα προβληματα σε μια χωρα.
    Τα ΜΜΕ, τα SOCIAL MEDIA και η TV εχουν ενα πολυ σπουδαιο ρολο σε οτι αφορα και τα θεματα Δημοκρατια, Χρημα και Νομοι και θα πρεπει να συσπειρωθουμε και να ενεργοποιηθουμε γυρω απο ενα Παγκοσμιο Κινημα Ισοτητας (WEM, Worldwide Equality Movement) και να απεχουμε απο κομματα και απο εκλογες πολιτικων για να επιβαλλουμε αμεσα δημοκρατικη νομοκρατια το συντομοτερο δυνατον ειρινικα και πολιτισμενα χωρις πρωτογονες διαμαρτυριες και απεργιες!
    Το θεμα ειναι τεραστιο, επαναστατικο και πολυ δυσκολο αλλα απαραιτητο και πρεπει οπωσδηποτε να αρχισουμε να ρωταμε και να συζηταμε οικουμενικους νομους και με ποιον τροπο θα τους εδραιωσουμε!
    Σε παρακαλω γραψε ενα σχολιο και γραψου να ακολουθεις την ιστοσελιδα μου!
    Fred Blomson
    http://www.digitalsocialdemocracy.wordpress.com,
    about direct democratic nomocracy (The rule of law)
    http://www.facebook.com/fred.blomson, fred.blomson@hotmail.com
    Please support the organisation http://www.1billionhungry.org

    WEM, WORLDWIDE EQUALITY MOVEMENT…!

    Παραπομπή: Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η άμεση δημοκρατία, γνωστή και υπό τον όρο καθαρή δημοκρατία, αποτελεί έναν τύπο δημοκρατίας και θεωρίας πολιτικών δικαιωμάτων όπου η εξουσία εδράζεται στη συνέλευση όλων των πολιτών που συμμετέχουν σε αυτήν. Αναλόγως με το σύστημα που ισχύει κάθε φορά, η συνέλευση μπορεί να έχει εκτελεστικές εξουσίες, νομοθετικές αρμοδιότητες, να ορίζει και να απολύει αξιωματούχους, καθώς και να δικάζει. Η άμεση δημοκρατία χρησιμοποιείται ως όρος κατ’ αντιδιαστολή με την αντιπροσωπευτική δημοκρατία (ή έμμεση δημοκρατία), όπου η εξουσία ασκείται από μια ομάδα ανθρώπων, που συνήθως επιλέγεται μέσα από εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων. Ιστορικά εμφανίστηκε πρώτα η άμεση δημοκρατία και ακολούθησε, μετά από περίπου δύο χιλιετίες, η έμμεση.

    aleka.papariga@parliament.gr, alexis.tsipras@parliament.gr, fotis.koubelis@parliament.gr, giorgos.karatzaferis@parliament.gr, georgios.papandreou@parliament.gr, anna.diamantopoulou@parliament.gr, christos.papoutsis@parliament.gr, evangelos.benizelos@parliament.gr, andreas.loberdos@parliament.gr, theodoros.pangalos@parliament.gr, keep@ert.gr, eke@ert.gr, info@ellispoint.gr, twitter:@Proinienimerosi, pe@ert.gr, sknet@ert.gr, ntheleriti@ert.gr, st@ert.gr, webmaster@ert.gr, threenet@ert.gr, keep@ert.gr, eke@ert.gr, netweek@ert.gr, koindim@gmail.com, louka.katseli@parliament.gr, ertx2@ert.gr, pantelis.kapsis@parliament.gr,

    Σχόλιο από Fred Blomson | 15 Απριλίου, 2012

  5. Και σεις μεγαλοι δασκαλοι με τα πολλα μολυβια παρτε φορα απ το Χελμο και κλαστε μας τα αρχιδια…..

    Σχόλιο από Kolompokos Nikos | 9 Μαΐου, 2023


Σχολιάστε