Προμηθεύς Πυρφόρος

Δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου "Προμηθεύς Πυρφόρος" με έδρα την Θεσσαλονίκη

Τρύφων Ολύμπιος: Προς τους αγαπητούς Έλληνες

Η απογοήτευση που έχει σωρεύσει στον κόσμο η πλήρης χρεοκοπία του υφιστάμενου συστήματος «αξιών», απαιτεί την ομοψυχία όλων μας για να προσδώσουμε ξανά ελπίδα και υπερηφάνεια στο λαό μας. Φέρνοντας στο προσκήνιο τις αρχέγονες αξίες των ελληνικών ιδεωδών ώστε να αντεπεξέλθει δυναμικά και με υψηλό φρόνημα απέναντι στην επέλαση αλλότριων προς τη χώρα μας δυνάμεων.
.

Αυτές τις αξίες επαναφέρουν στη συλλογική μνήμη οι εκδηλώσεις των Προμηθείων στον Όλυμπο, της κορυφαίας γιορτής της ελληνικής κοσμοθεάσως. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να διαφυλάττονται ως κόρη οφθαλμού κι όχι να εκτίθενται ανεύθυνα στο διαδίκτυο για λόγους προσωπικούς ή άλλους θολούς και απροσδιόριστους.  Κάθε βλαπτική ενέργεια κατά των Προμηθείων, υπό οποιοδήποτε πρόσχημα, έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω σύγχυση και απογοήτευση του κόσμου, και δη εκείνων που εμφορούνται υπό των ελληνικών ιδεωδών.
.

Ο ιδρυτής των Προμηθείων, Τρύφων Ολύμπιος, κάνει έκκληση να σεβαστούμε όλοι τον πανελλήνιο αυτό θεσμό με τη 15χρονη, μεστή και ρωμαλέα ιστορία του. Ακόμη κι αν διαφωνούμε σε επιμέρους σημεία, πάντοτε υπάρχουν τα περιθώρια βελτίωσης αρκεί να επικρατεί η νηφαλιότητα, η καλή διάθεση και η ομοψυχία. Εγωισμοί και μικροπρέπειες δεν πρέπει να παρεισφρέουν σ’ αυτή την κορυφαία γιορτή της ελληνικής κοσμοθεάσεως, κυρίως δεν θα πρέπει να προκαλούνται ενέργειες που πλήττουν το θεσμό.
.

Η έκκληση του Τρύφωνα Ολύμπιου ακολουθεί παρακάτω:
.

Προμήθεια

Τόπος και πνεύμα συσπειρώσεως Ελλήνων

από Τρύφωνα Ολύμπιο

Αγαπητοί Έλληνες

Όταν ετίθετο το θεμέλιο των Προμηθείων ετέθη και μια ευχή, να γεννηθεί ένας χώρος φωνής και συσπειρώσεως Ελλήνων στην συνείδηση. Έλλην δε, είχε οριστεί ο αυτάρκης στην ψυχή και στο εγώ πολίτης ο οποίος ενστερνίζεται την πατρώα κοσμοαντίληψη και σύμφωνα με αυτήν διάγει ενάρετο βίο. Αυτό το αγαθό πνεύμα εμπότισε τα Προμήθεια να είναι μια ανιδιοτελής εκδήλωση και αποτέλεσε την δύναμη επιτυχίας.

Κατά καιρούς όμως ξεφεύγαμε από αυτό τον ορισμό και παρουσιάζαμε ένα ανεπαρκές “Εγώ”, που διογκωνόταν υπέρ το μέτρον. Η ψυχική έλλειψη έφερε πολλούς να εισάγουν στον εαυτό τους τον φθόνο με την έκφραση “γιατί αυτός ή αυτοί να οργανώνουν τα Προμήθεια και όχι εγώ ή εμείς”. Το επόμενο βήμα ήταν να κατηγορούν εκείνους που εργάζοντο για την τέλεση των Προμηθείων.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι καίριο και πρώτιστο μέλημα θα πρέπει να είναι η τέλεση των Προμηθείων και όχι ποιός ή ποιοί προΐστανται. Ο σύλλογος Προμηθεύς Πυρφόρος επωμίζεται σήμερα το μεγάλο φορτίο της οργανώσεως. Οι σχετικά λίγοι αυτοί άνθρωποι διαθέτουν ψυχικό εύρος, θυσιάζουν χρόνο και ανιδιοτελώς και με ζήλο σηκώνουν το οργανωτικό βάρος, που είναι όντως ένας άθλος. Τι παραπάνω θα πρέπει να ζητούμε; Δεν μας φτάνει που αυτοί οι άνθρωποι αγωνίζονται και αγωνιούν για την εκδήλωση; Ίσως να κάνουν μερικά λάθη, ίσως να μην μπορούν να κατανοήσουν πλήρως το αρχικό πνεύμα σε ορισμένα σημεία, ίσως…. Αλλά έχουν την καλή διάθεση να ακούσουν και να βελτιωθούν. Επίσης δεν έχουν αποκλείσει κανέναν από συμμετοχή.

Το άγημα ΑΡΕΣ ΑΝΑΞ αποτελείται από γεναίους ανθρώπους που πράγματι θέλουν την αναζήτηση της ελληνικής ψυχής. Η συμμετοχή τους στα Προμήθεια, όπως και πολλών άλλων συλλόγων, κοσμεί όντως την εκδήλωση.

Ανέγνωσα την επιστολή του εκλεκτού Σιδηρόπουλου, προέδρου του συλλόγου ΑΡΕΣ ΑΝΑΞ (που συμμετέχει στις εκδηλώσεις), η οποία δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Το πνεύμα της επιστολής πλήττει πρωτίστως τον θεσμό και δευτερευόντως τα άτομα. Υποθέτω ότι ούτε ο Σιδηρόπουλος ούτε άλλος εκ της οικεγενείας μας θα ήθελε να βλάψει τον θεσμό.

Παροτρύνω λοιπόν όλους να αφήσουν τις μικροπρέπειες και να εργαστούν για το καλό του θεσμού. Από όσα έχω καταλάβει, οι οργανωτές δεν είναι υπερόπτες, δεν είναι ιδιοτελείς, δεν είναι αλαζόνες, αλλά πράττουν με ζήλο το έργο που έχουν επωμισθεί. Οφείλουμε μάλλον να τους ευχαριστούμε για την ευγενή προπάσθεια, να συμμετέχουμε με αγαθή διάθεση και ψυχική ευφορία στα Προμήθεια ως καλοκάγαθοι Έλληνες, να ευχόμαστε το καλύτερον, να σκεπτόμαστε πώς θα ανυψώσουμε εαυτούς και πώς θα ελευθερώσουμε την πατρίδα μας από την εθνική, πνευματική και οικονομική δουλεία.

Ζευς σωτήρ και νίκη

Τρύφων Ολύμπιος

Advertisements

Μαΐου 5, 2010 - Posted by | Χωρίς κατηγορία

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: