Προμηθεύς Πυρφόρος

Δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου "Προμηθεύς Πυρφόρος" με έδρα την Θεσσαλονίκη

Η εκδήλωση για τον Τρύφωνα Ολύμπιο στη Θεσσαλονίκη

Ημέρα Κρονία (“Σάββατο”) 28/11/09

Παρουσίαση του βιβλίου του Τρύφωνα Ολύμπιου

“Ιδέες και Προτάσεις για Ελληνική Αναγέννηση”


Ομιλητής: Τρύφων Ολύμπιος

Αίθουσα Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Τσιμισκή 103, Διαγώνιος, ώρα 17:00

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος “Προμηθεύς Πυρφόρος”

Στις 28 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Τρύφωνα Ολύμπιου με τίτλο “Ιδέες και Προτάσεις για Ελληνική Αναγέννηση”.

…………………………….

Εικόνες απο την προσέλευση στο χώρο της εκδήλωσης

…………………………….

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Πολιτιστ. Συλλόγου “Προμηθεύς Πυρφόρος”, Γεώργιος Αγρόδιος, ο οποίος παρουσίασε τον συγγραφέα, αναφέρθηκε στο γενικότερο συγγραφικό του έργο αλλά και στην πλούσια κοινωνική δράση του Τρύφωνα Ολύμπιου σε ό,τι αφορά την προσφορά του στην ανάπτυξη του ελληνοπρεπούς κινήματος. Τόνισε δε ότι ο Τρ. Ολύμπιος καταθέτει μια δέσμη ιδεών προς συζήτηση σ’ όλο το χώρο, στη διαδικασία των ζυμώσεων για την ανάπτυξη ιδεολογικών αρχών.


Ο Γιώργος Φωτεινός στη συνέχεια αναφέρθηκε στο βιβλίο του Τρύφωνα Ολύμπιου “Ιδέες και Προτάσεις για Ελληνική Αναγέννηση”, λέγοντας ότι κατά τη γνώμη του, η δέσμη ιδεών που προτείνει ο Τρύφων είναι ικανές να συνθέσουν και να αναδείξουν την ιδεολογική ταυτότητα του ελληνοπρεπούς ρεύματος. Τονίζοντας ιδιαίτερα το ότι πρόκειται για ένα έργο ζωής, που προσδίδει στο χώρο μας εκείνο το θεωρητικό υπόβαθρο και την ιδεολογική θωράκιση, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι το ελληνοπρεπές ρεύμα αποκτά τον βατήρα για την ποιοτική μετεξέλιξή του από ρεύμα σε Ελληνικό Κίνημα!


…………….

Ο Τρύφων Ολύμπιος, ως βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, είπε ότι το βιβλίο του “Ιδέες και Προτάσεις για Ελληνική Αναγέννηση” αποτελεί μια ιδεολογική συγκρότηση επί της οποίας στηρίζεται η δημιουργία ενός κοινωνικο-πολιτικού ρεύματος, με σκοπό την ανάδειξη των ελληνικών αξιών στην κυριαρχία της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Βασικός άξονας του βιβλίου, συνέχισε ο Τρύφων Ολύμπιος, είναι η σύζευξη του ελληνικού έθους με την Κοινωνία της Γνώσεως η οποία, επί της επιστημονικής γνώσεως και του νοός στηριζομένη, είναι ικανή να προσδώσει πλούτο και ισχύ. Η εξέλιξη, ανύψωση και πρωτοπορία της Ελλάδας βρίσκεται στο συγκερασμό της ελληνικής ταυτότητας, της αξιοπρεπείας, και της εδραιώσεως της κοινωνίας της γνώσεως. Λαός υπερήφανος, προηγμένος, ευημερών, προοδευτικός και ευδαίμων, μπορεί να προκύψει μόνο από αυτή τη σύζευξη. Τότε και το έθνος θα είναι υπερήφανο και αξιοπρεπές.

……………………………………

Στη συνέχεια ανέπτυξε τις απόψεις του περί της αναγκαιότητας δημιουργίας Γνωσοκέντρων ανά την Ελλάδα τα οποία, στη νέα μετα-καπιταλιστική κοινωνία στην οποία μπαίνει σταδιακά η ανθρωπότητα, θα αποτελέσουν την καινούργια παραγωγική βάση αντικαθιστώντας τη βιομηχανική εποχή και το κεφάλαιο. Στη νέα αυτή εποχή, κερδισμένες θα είναι όσες χώρες και λαοί κάνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, χαμένοι δε, θα είναι όσοι μείνουν πίσω ως μιμητικοί παρίες των επιτευγμάτων των προηγμένων χωρών.

Παράλληλα, τα Γνωσοκέντρα θα (πρέπει να) αποτελέσουν ξεχωριστές νομικές, πολιτικές, οικονομικές και κοινοτικές οντότητες, δημιουργώντας έτσι νέα μορφή πολιτεύματος, ικανό να ανταποκριθεί στις καινούργιες συνθήκες. Πολίτευμα αμεσοδημοκρατικό, όπου οι ίδιοι οι μετέχοντες των Γνωσοκέντρων (κέντρα παραγωγικά και ταυτόχρονα κοινοτικά) παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους, σε άμεση επαφή, επικοινωνία και συνεργασία με τα ανά τη χώρα υπόλοιπα Γνωσοκέντρα, χωρίς μεσολαβήσεις αλλότριων θεσμών.

Για να οδηγηθεί όμως η ανθρωπότητα στη ευημερία, θα πρέπει η Κοινωνία της Γνώσεως που ούτως ή άλλως αναπτύσσεται σταδιακά, να ενστερνιστεί τις ελληνικές αξίες ως άξονα των ηθικών της αρχών και αξιών. Ειδάλλως κινδυνεύει η νέα κοινωνική και παραγωγική εποχή, να εκτροχιαστεί σε έλεγχό της από άμεσα και στενά ωφελιμιστικές, μισάνθρωπες και δεισιδαίμονες δυνάμεις.

Παράλληλα, ο Τρύφων Ολύμπιος αναφέρθηκε στις αρχές της ευρέως φάσματος ιδεολογικής και πολιτικής κίνησης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΙ’ ΑΡΕΤΗΣ (Π.ΕΛ.Α). Η Π.ΕΛ.Α., ως φορέας της νέας κοσμοθεωρίας και προσδοκώντας στην πλατιά εκπροσώπησή της πανελλαδικά με χαλαρούς δεσμούς απ’ όλες τις συνιστώσες του ελληνοπρεπούς ρεύματος, αποσκοπεί ν’ αποτελέσει τη μήτρα διαρκούς γενέσεως της νέας πολιτικής ιδεολογίας και τον αγωγό προώθησής της μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση με το κοινό όπου αναπτύχθηκαν ενδιαφέροντες προβληματισμοί για τις ιδέες και την κοσμοθεωρία που ανέπτυξε ο συγγραφέας, όπως επίσης και για την αναγκαιότητα των ελληνικών αξιών σε μια προηγμένη κοινωνία της γνώσεως και της επιστημονικής διερεύνησης.

Φωτογραφίες: Βλαδίμηρος Θεοδωρίδης – Οινοκράτης

Δείτε άρθρα και πληροφορίες σχετικά με την κοσμοθεωρία του Τρύφωνα Ολύμπιου:
Οι ιδεολογικές αρχές του Ελληνικού Κινήματος! Μια επαναστατική συνεισφορά του Τρύφωνα Ολύμπιου

“ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΙ’ ΑΡΕΤΗΣ” (Π.ΕΛ.Α) – Καταστατικός Χάρτης


Advertisements

Δεκέμβριος 4, 2009 - Posted by | Χωρίς κατηγορία

1 σχόλιο »

 1. Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ,- ΔΡΥΟΠΩΝ 21 ΑΝΩ-ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΑΘΗΝΑ,-

  ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΙΣ-ΚΕΝΤΡΑ.

  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΜΕΛΕΙ ΤΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ:

  .www.kipos-dia-dromes.gr

  ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ:ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΤΟΔΌΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, ΟΡΘΗΣ

  ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΉΣ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΉΨΕΙΣ,ΠΟΥ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ,

  ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΙΈΞΟΔΑ, ΤΗΣ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΚΉΣ

  Σχόλιο από ΒΡΆΊ΄ΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Δεκέμβριος 18, 2009


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: