Προμηθεύς Πυρφόρος

Δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου "Προμηθεύς Πυρφόρος" με έδρα την Θεσσαλονίκη

53ος Μαραθώνιος Μακεδονίας Φίλιπποι – Δράμα, 28/3/2010

Εκδηλώσεις τιμής για τα 2.500 χρόνια

από το κοσμοϊστορικό  γεγονός της μάχης του Μαραθώνα

.

27 και 28 Μαρτίου 2010

.

53ος Μαραθώνιος  Μακεδονίας

Φίλιπποι – Δράμα

.

Κυριακή 28 Μαρτίου

Αθλητικές εκδηλώσεις

.

Το αθλητικό μέρος των εκδηλώσεων τιμής περιλαμβάνει  δύο διαδρομές:
.

α) Μαραθώνιος δρόμος τιμής Φίλιπποι – Δράμα (38,5 χλμ.)
.

β) δρόμος 21,3 χλμ. Φίλιπποι – Δράμα.
.

Αμφότερες έχουν Αφετηρία  στο αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
.

ώρα 09.00  το πρωί
.

και Τερματισμό στη Δράμα, μπροστά στο Άγαλμα της Ελευθερίας.

.

Φωτογραφία απο τον περσινό 52ο Μαραθώνιο Φίλιπποι – Δράμα

.

Διοργάνωση: Ομάδα «Ε» Ελλήνων

Φορέας: Σύλλογος Μαραθωνίων Μακεδονίας

Υπό την αιγίδα των Αθλητικών Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού Ελλάδος

Συμμετοχή: Πολιτιστικός Σύλλογος «Προμηθεύς Πυρφόρος»

Χορηγία: Ομάδα «Ε» Ελλήνων, Αριστοτέλης Κακογεωργίου, Γεώργιος Παχτίτης


.

Στον   αυθεντικό  Μαραθώνιο  Φίλιπποι – Δράμα θα υπάρχουν  κατηγορίες ανά  πέντε χρόνια και βράβευση των νικητών από κάθε κατηγορία  με χρυσό κύπελλο και χρυσό μετάλλιο. Ο πρώτος  νικητής και η πρώτη νικήτρια βραβεύονται ξεχωριστά  ως νικητές γενικής κατάταξης με  διαφορετικό κύπελλο από τους νικητές των κατηγοριών.
.

Η διαδρομή  των  21.300  μέτρων δεν θα έχει κατηγορίες και θα είναι άνευ αγωνιστικού χαρακτήρα.
.

Κάθε αθλητής, και από τις  δύο διαδρομές, θα βραβευτεί με ένα μοναδικό  χρυσό μετάλλιο το οποίο φιλοτεχνήθηκε και κυκλοφορεί για πρώτη φορά.   Είναι το μετάλλιο που θα έπρεπε να  δίνεται στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας  αλλά όπως και σε πολλές προηγούμενες διοργανώσεις, φιλοτεχνείται και απονέμεται για πρώτη φορά  από την Ομάδα  «Ε» των Ελλήνων Μακεδόνων, για όλους τους αθλητές που θα έρθουν να τιμήσουν τη μεγάλη αυτή ημέρα στον θρυλικό  τόπο της  δεύτερης πρωτεύουσας της Μακεδονίας, στους Φιλίππους. Το μετάλλιο αυτό, κατασκευασμένο από ειδική μήτρα, είναι μεγέθους  7 εκατοστών και απεικονίζει  τον Μαραθωνομάχο (Φειδιππίδης ή Θέρσιππος)  την ώρα που ξεψυχάει τερματίζοντας και  φωνάζοντας «ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ».
.

Οι συμμετέχοντες  και των  δύο  διαδρομών θα λάβουν επίσης ένα μπλουζάκι  με μοναδικό έμβλημα, που θα σχετίζεται με την μεγάλη αυτή ημέρα  των Ελλήνων προγόνων μας που πέθαναν για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.
.

Όλοι οι αθλητές θα λάβουν ένα δίπλωμα επίσης μοναδικό που θα αποθανατίζει  αυτό το μεγάλο  και μοναδικό κοσμοϊστορικό γεγονός.
.

Όλοι οι αθλητές, και των δύο διαδρομών, είναι καλεσμένοι  στο   γεύμα μετά το τέλος της εκδήλωσης σύμφωνα με  το ωράριο  του προγράμματος.
.

Οι κατηγορίες ηλικιών στον Μαραθώνιο  έχουν ως εξής:

18-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65 – 69, 70 -73, 73 -76.
.

Οι κατηγορίες – και επομένως και οι βραβεύσεις – ισχύουν  μόνο για όσους  έχουν δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις  20.03.2010. Όσοι δηλώσουν μετά τις 20.3.10 δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος στις κατηγορίες λόγω έλλειψης χρόνου για την προμήθεια των αντίστοιχων κυπέλλων.
.

Συμμετοχή στη διοργάνωση: Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης
.

Ο  Μαραθώνιος  της Μακεδονίας σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση   του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομάδος  «Ε» Ελλήνων,  σε συνεργασία με τον φορέα της εκδήλωσης (τον Σύλλογο Μαραθωνίων Μακεδονίας), καθορίστηκε  στην  αυθεντική απόσταση των 38.500  μέτρων. Αυτή ήταν η απόσταση Μαραθώνα – Αθήνας την οποία έτρεξε ο ήρωας Μαραθωνομάχος φέρνοντας το άγγελμα της νίκης «Νενικήκαμεν», όπως επίσης και ο πρώτος Μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης το 1896 αλλά και οι Μαραθωνοδρόμοι στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1900 και του 1904. Ο αυθεντικός Μαραθώνιος θυσίας απορρίπτει την παραχάραξη  της αυθεντικότητας από τους Άγγλους, οι οποίοι το 1908, για χάρη της βασίλισσάς τους (η οποία επιθυμούσε να παρακολουθήσει τη διαδρομή απο τα ανάκτορα), καθιέρωσαν την απόσταση των 42.195  μέτρων. Ο αυθεντικός Μαραθώνιος θυσίας αποτελεί διαμαρτυρία εναντίον κάθε παραχάραξης των ιστορικών  μας δεδομένων, εναντίον της βεβήλωσης των ιδεών του αθλητισμού και των υψηλών αξιών του Ελληνισμού.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους  όσους συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση οποία θα ενσαρκώσει  το μύθο  της μάχης, στην οποία οι πρόγονοί μας  επέλεξαν  τον ενδοξότερο  θάνατο  τιμώντας  τα ιερά της Ελλάδας  και προστατεύοντας  το μέλλον  της Ευρώπης αλλά και όλων των ανθρώπων,  αφού από αυτή  την σύγκρουση  θα καθοριζόταν   όχι μόνο η ποιοτική  ζωή των Ευρωπαίων αλλά και  η ίδια η ύπαρξή τους.

Δεν πρόκειται λοιπόν για  μια  εκδήλωση όπως  οι καθημερινές, αφού  εδώ δεν θα έρθετε απλώς να τρέξετε για να δείξετε  τι πετύχατε από την συνετή   ζωή της αθλητικής σας τακτικής,  αλλά  θα  τρέξετε και θα ιδρώσετε για τους μεγάλους εκείνους  δικούς μας προγόνους που ξεπέρασαν   όχι μόνο τα δικά τους όρια αλλά ακόμα  και τα όρια  των ιδίων των θεών, καθότι  αυτοί είχαν  το πλεονέκτημα να πεθάνουν ένδοξα ενώ οι θεοί ως αθάνατοι στερούνται   αυτής της δυνατότητας .

Το μοναδικό μετάλλιο που θα στολίζει την συλλογή σας, θα μηνύει  την μεγάλη  αυτή  ασύγκριτη θυσία  και τη δική σας μικρή αλλά   έντιμη συμμετοχή για πρώτη φορά  στον αυθεντικό Μαραθώνιο μόνο για την τιμή,  μόνο για  τον σεβασμό προς τις  ανώτερες αξίες του Ελληνισμού και  τα ιδεώδη  του  πραγματικού αγωνιστικού πνεύματος που κληρονομήσαμε από  τον μεγάλο πρόγονό μας Αέθλιο, γιο της   Πρωτογένειας, θυγατέρας του Δευκαλίωνα και αδερφής του Έλληνα.

Σας περιμένουμε λοιπόν να γράψουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα στην  ιστορία του Ελληνισμού και του αθλητισμού. Εμείς που ξέρουμε τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει θυσία, τι σημαίνει προσφορά και τι σημαίνουν αξίες και ιδανικά.

Ομάδα «Ε» Ελλήνων

Ο πρόεδρος                                                                                              Η γραμματέας

Αριστοτέλης Κακογεωργίου                                                                  Αγγελικη Κουρουμάνη

Advertisements

Μαρτίου 22, 2010 - Posted by | Χωρίς κατηγορία

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: