Προμηθεύς Πυρφόρος

Δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου "Προμηθεύς Πυρφόρος" με έδρα την Θεσσαλονίκη

Για τη διάσωση του Ναού της Αφροδίτης: Η ομιλία του κ. Καραδέδου (video)

Την Τρίτη 28 Απριλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Προμηθεύς Πυρφόρος» συμμετείχε ενεργά στην ενημερωτική συγκέντρωση που έγινε στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ για τη διάσωση του Ναού της Αφροδίτης ο οποίος αποκαλύφθηκε στην πλατεία Αντιγονιδών.

Την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης είχε το Σωματείο Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης. Η αίθουσα της εκδήλωσης διατέθηκε δωρεάν από την διεύθυνση του ξενοδοχείου.
………………………………………………………………………………

Κύριος ομιλητής ήταν ο καθηγητής αρχαιολόγος του ΑΠΘ κ.Γεώργιος Καραδέδος, την ομιλία του οποίου παρουσιάζουμε παρακάτω σε video.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, στην οποία παρευρέθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καλαφάτης καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου και της Νομαρχίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Προμηθεύς Πυρφόρος» έκανε αισθητή την παρουσία του με τα μέλη του και με τον χαιρετισμό του αντιπροσώπου του, σκηνοθέτη Γιώργου Φωτεινού. Ο Γιώργος Φωτεινός υποσχέθηκε  δημοσίως οτι αν δεν εκδηλώσουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους οι αιρετοί άρχοντες της πόλης (Νομάρχης και Δήμαρχος) ώστε να ληφθούν εγκαίρως μέτρα για τη διάσωση του μνημείου, οι συνεργαζόμενοι πολιτιστικοί φορείς της Θεσσαλονίκης θα προχωρήσουν σε μεγάλη συγκέντρωση – συναυλία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κάνοντας το θέμα αυτό πρωτεύον για την πόλη.
Το επόμενο βήμα θα είναι η διεθνοποίηση του θέματος.

Σε άλλες σελίδες παρουσιάζουμε αναλυτικά το θέμα αυτό της διάσωσης του ναού. Στη σελίδα αυτή παρουσιάζουμε, σε δύο συνεχόμενα video, ολόκληρη την ομιλία του κ. Καραδέδου ο οποίος ενημέρωσε πλήρως τους πολίτες για το κορυφαίο αυτό ζήτημα.
……………………………………………………………………….

Πηγή των video: Ano Kyklos

Advertisements

Σεπτεμβρίου 15, 2009 - Posted by | Χωρίς κατηγορία

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: